Tot ce trebuie sa stii despre acte

Pasaport simplu temporar pentru minorii peste 14 ani

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

In cazul minorilor cu domiciliul in Romania, care au implinit varsta de 14 ani

  • cartea de identitate sau, dupa caz, cartea de identitate provizorie a minorului, aflate in termen de valabilitate, in original. Cartea de identitate provizorie, precum si cartea de identitate model nou (fara prenumele parintilor) trebuie insotite de certificatul de nastere, in original;
  • declaraţii de acord ale parintilor/parintelui/ reprezentantului legal (pentru minorii casatoriti in conditiile legii, nu mai sunt necesare aceste declaratii); In situatia prezentarii doar a declaratiei unuia dintre parinti, cererea trebuie sa fie insotita si de: a) hotararea judecatoreasca de incredintare a minorului sau de suplinire a acordului celuilalt parinte, ambele ramase definitive si irevocabile, b) actul de deces al celuilalt parinte sau c) documentele emise de instituţia care organizează studiile sau concursul, documente emise ori avizate de o autoritate administrativa romana cu competente in domeniu sau, dupa caz, documente emise ori avizate de o autoritate medicala romana, din care sa rezulte perioada si statul sau statele in care se vor desfasura studiile, concursurile oficiale ori tratamentul medical, in original;
  • dovada achitarii taxelor si a tarifului suplimentar pentru emiterea pasaportului, in original;
  • pasaportul anterior al minorului, in original, daca este cazul.

NOTA:

  • declaraţiile privind acordul de eliberare a pasaportului pentru minor se formuleaza in fata functionarului care primeste cererea, caz in care este obligatorie prezentarea documentelor de identitate ale parintilor, al unuia dintre parinti, al reprezentantului legal, aflate in termen de valabilitate, in original.
  • declaraţiile privind acordul de eliberare a pasaportului pentru minor, date in alte conditii decat cele prevazute mai sus, trebuie sa fie autentificate, in tara de notarul public, iar în strainatate de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori de autoritaţile straine, caz in care este necesara respectarea prevederilor art. 9 alin. 7 din H.G. nr. 94/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005, cu modificarile si completatarile ulterioare;
  • Hotararile judecatoresti pronuntate in strainatate trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de lege pentru recunoastere si punere in executare.
  • cererea este insotita si de 2 fotografii color identice ale titularului, avand dimensiunile 3,5 x 4,5 cm, in cazul persoanelor lipsite temporar de capacitatea de exercisiu, care nu sunt prezente la depunerea cererii.

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Aflați mai multe

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor.

Închide